تابلوهای ایستاده
تابلو برق ایستاده
گفتنی است که این روزها تابلو برق صنعتی را در انواع مختلفی طراحی و تولید میکنند که یکی از آنها تابلو برق ایستاده است. زمانی که این تابلو برقها را نصب کنید نیازی نیست که آنها را به دیوار تکیه داد در حالت کلی نیازی به اتکا به دیوار ندارند و میتوان آنها را به صورت کاملا مستقل روی کف ساختمان و یا زمین قرار میدهند. اصولا این تابلو برقها را در انواع مختلفی میسازند که هر کدام از آنها در شرایط مختلف با ویژگیهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. در تابلو برقهای مختلف تجهیزات مختلف قرار میگیرد که از جمله آنها میتوان به:
✔️کنتاکتورها ✔️بیمتالها ✔️انواع کلیدها ✔️انواع رلهها ✔️تجهیزات اندازه گیری ✔️شینهها ✔️فیوزها ✔️کلید زمین ✔️ترانس جریان CT یا ولتاژ PT، ✔️ارتباطات و … اشاره کرد.
تابلو برق ایستاده معمولا از ورقهای روغنی به ضخامت 1.5 الی 2.5 میلیمتر ساخته میشوند. برای ساخت این تابلو برقها لازم است که مراحل مختلفی طی شود و تمام اصول و استانداردهای لازم رعایت شود. تابلو برقهای ایستاده را تقریبا میتوان در هر محیطی مورد استفاده قرار داد یعنی میتوان آنها را در محیطهای ملایم و سخت استفاده نمود تا به خوبی از تمام تجهیزات محافظت شود.
اجزای تابلو برق ایستاده
?اجزای بدنه تابلو برق ایستاده عبارتاند از:
✔️محفظه تابلو برق: قسمتی که شامل تابلو فرمان و قدرت است و معمولا دارای پوشش فلزی است را محفظه میگویند؛ وظیفه محفظه جلوگیری از تماس اتفاقی با قسمتهای بر قراری و قطعات متحرک آن میشود. و اساسا تجهیزات داخلی را در برابر اثرات خارجی محافظت میکند.
✔️خانه تابلو برق: بخش از تابلو برق است که دارای پوشش فلزی است، که به غیر از مکانی که برای انجام اتصالات کنترل و یا تهیه کردن لازم است که اوپن باشد و داخل محفظه بسته باشد.
✔️جداره تابلو برق: این جدارهها بخشی از تابلو برق هستند که یک خانه را از خانه دیگر جدا میکنند.
✔️بوشینگ: یک ساختار عایقی است که هادی توسط آن قادر است از بین بخشهای غیر عایق عبور کند.
✔️دریچه حفاظتی: لازم است بدانید که جزئی از تابلو برق است که در دو حالت مختلف میتواند حرکت کند.
تابلوبرق های (Rack)
این مدل تابلو ها حالت قفسهای هستند و محفظههای اندازه گیری، الکترونیکی، کنترل و مخابراتی و… نیز بر روی آنها قابل نصب است.